Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Május 17. 19:20, vasárnap | Helyi
Forrás: www.bama.hu

Elszálló remények...

Elszálló remények...

Vereséget szenvedett a DPASE focicsapata Pécsett. Ezzel a csodahatárra esett vissza csapatunk NBI-ben maradási esélye.

A PMFC és DPASE célja is a mérkőzés előtt az volt, hogy a pályán bebiztosítsa a bentmaradást. Nos, az első félidőn ez nem nagyon látszódott. Bár a meccset a PMFC kezdte jobban, igazi nagy helyzet nem adódott. Húsz perc után a vendég Dunaújváros is feltámadt, volt egy-két veszélyes akciójuk. Az alacsony színvonalú első félidő után gólok nélkül mentek pihenőre a csapatok.

A második játékrész aztán ott folytatódott, ahol az első befejeződött. Támadtak, támadgattak a csapatok, igazi nagy lehetőség nem alakult ki egyik csapat előtt sem. A hazaiak tüzeltek, ám pontatlanul, minden kísérletük, fölé, mellé szállt. A 80. percben Pauljevic villantotta meg tudását, 10 méterről tüzelt éles szögből, de a kapus résen volt, egy perccel később már nem volt kegyelem.

Weitzer szöglete után a lecsorgó labdára a csereként beállt Fröhlich csapott le, négy méterről a hálóba kotorta a vezető gólt. A végén Frank Richard biztosította be a Pécs sikerét egy távoli lövéssel.

Pécs, 1253 néző.
Pécsi MFC: Poleksic – Horváth (58. Nagy), Ojdanic, Balogh, Uzoma – Márkvárt, James – Pauljevic, Weitzer (90. Frank), Szatmári – Makriev (58. Fröhlich)
Dunaújváros PASE: Nagy – Villám, Vaskó, Szekeres, Hidvégi ( 55. Thiago) – Csehi, Nikházi, Petneházi (84. Grubjesic), Böőr, Jakab (79. Farkas) – Eppel

Gól: Fröchlich (81.), Frank (91.)

Artner Tamás (vezetőedző, Dunaújváros): – Először gratulálok a Pécsnek a győzelméhez, akik a pályán nyújtott játékuknak köszönhetően bennmaradtak az első osztályban. Csapatomnak is gratulálok, akik kitették a szívüket és a lelküket a meccsen. A mérkőzés első és utolsó tíz percét kivéve tudtuk kontrollálni a találkozót. Az első félidőben sajnos három óriási helyzetet hagytunk ki. Meggyőződésem, hogy ezért tartunk itt. Mi már nem itt állnánk, ha minimum a helyzeteink felét belőttük volna. Ez történt az Újpest, a Diósgyőr és a Pécs ellen is. A második félidőben egyik csapat előtt sem voltak nagy lehetőségek, inkább a birkózás ment a pályán. Viszont mi győzni akartunk, mert számunkra csak az volt az elfogadható. Ezért csatárt küldtem védő helyére. Sajnos azonban egy hazai pontrúgás eldöntötte a mérkőzést. Csapatunkra jellemzően ez után azonnal egyenlíthettünk volna, de ezt is kihagytuk, majd a végén a Pécs egy kontrából eldöntötte az összecsapást. A mérkőzés összképe és a helyzetek száma alapján legalább a döntetlent megérdemeltük volna. Van még hátra két forduló, melyek közül a következő meccs után sok kérdésünkre választ kapunk. Nekünk mindenképpen győznünk kell, mely nehéz lesz, hiszen a Debrecent fogadjuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.