Városlista
2024. szeptember 30, hétfő - Jeromos

Hírek

2010. Október 27. 06:37, szerda | Helyi

Erkel és a sakk

Erkel és a sakk

A Sándor Frigyes Zeneiskola Erkel Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából rendezvénysorozattal tiszteleg a zeneszerző munkássága előtt. November 7-én vasárnap 18 órai kezdettel a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában E

November 12-14-én Erkel Emléksakkversenyt szervez a Királysakk SE-vel és a Tolna megyei „Mattolna” tehetségkutató alapítvánnyal együtt. A rendezvény díszvendége Portisch Lajos nemzetközi nagymester, aki november 12-én 17 órai kezdettel ária- és dalestet ad „200 éve születtek” címmel a zeneiskola nagytermében. November 25-én, csütörtökön pedig a Sándor Frigyes Zeneiskola városi Erkel vetélkedőt szervez a városi általános és középiskolások számára.

- A rendezvénysorozat az ünneplésről szól, a Bartók előadás ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk – tudtuk meg Balogh Zoltán Andrástól, a zeneiskola igazgatójától. S hogy miként kapcsolódik mindehhez a sakk, arra is van magyarázat, ugyanis Erkel Ferenc a magyar sakkszövetség alapító tagja és elnöke is volt. Innen jött az ötlet Kondorné Mrázik Katalintól, a városi zenei könyvtárosunktól, hogy keressük meg a helyi sakk egyesületet, s beszéljük meg annak a vezetőjével, Katona Ferenccel, hogy az Erkel évfordulónak egy ilyen rendezvény is része legyen. Portisch Lajos nemzetközi sakk nagymester úgy került a képbe, hogy ő operaénekes is, tehát ilyen oldaláról is megismerhetjük a november 12-i ária- és dalestjén. Ami pedig a városi zenei vetélkedőt illeti, azt Konkoly Krisztina, az iskolánk tanára tartja egy kézben. Az általános- és középiskolák csapatai már folyamatosan neveznek. A műveltségi vetélkedőn elsősorban arra leszünk kíváncsiak, hogy a mai fiatalok számára mit jelent Erkel Ferenc munkássága.

A programokkal kapcsolatosan a 06 (25) 412-520 telefonszámon lehet érdeklődni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 17:31, péntek | Helyi

ELTŰNÉS MIATT KERESSÜK NAGY JÁZMINT

A dunaújvárosi rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.