Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Július 01. 13:13, csütörtök | Helyi

Erőszak napja

Erőszak napja

Nem kell orvos-meteorológusnak lenni, mindenki tud párhuzamot vonni a tegnap ránk törő hirtelen meleg és az erőszakos bűncselekmények száma közt. Úgy látszik, tegnap nem csak a szúnyogok vadultak meg.

Ercsiben egy 65 éves nő gondolta azt, hogy egy jókora husánggal támad rá, és ütlegel az utcán egy férfit. A hivatalos tájékoztatás szerint a férfi testi sérülései nyolc napon belül gyógyulók. A lelki sérülés mértékéről nincs információja az infodunaujváros.hu szerkesztőinek, de gondolom, az 8 nap alatt nem fog begyógyulni. A matrónát előállították és gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök.

A Papírgyári úti szállón egy nő miatt kértek segítséget. A nőt kényszerképzetek gyötörték, viselkedése zavart volt. Állapotára tekintettel őt is kórházba vitték.

Este Dunaújvárosban a Barátság úton lévő élelmiszer áruház parkolójában kértek mentőt a rendőrök. Egy 44 éves hajléktalan nő ittasan, össze-vissza beszélt, szinte magatehetetlen volt. A nőt kórházba vitték biztonsága érdekében.

Fél tíz előtt nem sokkal egy nagyvenyimi lakossal kapcsolatban érkezett bejelentés a rendőrséghez. A férfit három napja nem látták, nem ment be dolgozni, életjelet sem adott. A rendőrök otthon találták a férfit, aki elmondta, hogy öngyilkos akar lenni és erről a szándékáról később sem volt hajlandó lemondani, így biztonsága érdekében kórházba vitték.

Újabb kábítószerest fogtak tegnap a dunaújvárosi rendőrök.  Kábítószerrel visszaélés gyanúja miatt mintavételre állítottak elő a kórházba egy 21 éves férfit. Előállítására egy folyamatban lévő büntetőügy kapcsán került sor.

Egy 14 éves ercsi fiú előzetes szóváltást követően bottal verte meg 15 éves bátyját. A testvér könnyű sérüléseket szenvedett. Az esetet az orvos jelentette. A bántalmazó fiút előbb gyanúsítottként hallgatták ki, majd mintavételre állították elő, mert felmerült a gyanú, hogy kábítószert fogyasztott. Ugyanebben az eljárásban egy 16 éves fiú előállítására is intézkedtek a rendőrök. A fiút szintén mintavételre vitték, mert a gyanú szerint ő is füvezett.

(l.z.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.