Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2015. Március 08. 22:18, vasárnap | Helyi sport
Forrás: kohászkézi,

Győzelem az MTK-nál

Győzelem az MTK-nál

Az első félidőben még akadozott a gépezet, de a második felvonásra összekapta magát, s végül 23-27 arányú győzelmet aratott az MTK otthonában a DKKA csapata.

Újabb fontos mérkőzés elé nézett ma este a DKKA női kézilabda csapata, mely azzal a tudattal lépett pályára a tabella utolsó előtti helyén álló MTK otthonában, hogy egy esetleges győzelemmel óriásit lép az alapszakasz harmadik helyének megszerzése felé.

A házigazdák azonban jó formát mutattak az utóbbi időszakban, így nem számíthattunk könnyű találkozóra, ám mint azt Mátéfi Eszter vezetőedző elárulta, ezzel együtt sem lehetett más célja a mieinknek, csak a két pont megszerzése.

Az első felvonás azonban finoman szólva sem alakult jól együttesünk számára, mert a játékrész derekáig hol a házigazdák, hol a mieink álltak jobban egy-egy találattal, de ennél jobban egyik gárda sem tudott meglépni a másiktól (7-6). Vincze és Triscsuk találatait követően még 9-8-ra a mieink vezettek a 20. percben, ám a hajrá egyértelműen a vendéglátóké volt, akik a mieink támadásban és védekezésben elkövetett hibáit sorozatban lőtt hat góllal büntették, így a 27. percben már tetemes, ötfás hátrány miatt szomorkodhattunk (14-9). A mieink helyzetét súlyosbította, hogy időközben Triffa Ágnes megsérült, s már nem is tudta folytatni a játékot, de az utolsó percben szerencsére sikerült valamelyest kozmetikázni az eredményen, így a szünetre "csak" háromgólos hátránnyal vonult együttesünk (14-11).

A szünetben vélhetően komoly fejmosást tartott Mátéfi Eszter, mert a második felvonásra egy lényegesen harapósabb Kohász érkezett a pályára, mely Vincze és Azari találataival pillanatok alatt minimalizálta a két gárda közti különbséget (14-13). Ugyan innen még egyszer sikerült két góllal "meglépnie" a hazaiaknak, ám 16-14-es állásnál a csereként beállt Vig Vivien lehúzta a rolót, míg a társak elől domináltak, így ezúttal a mieink produkáltak egy 6-0-s időszakot, így a játékrész derekán már 20-16-os Kohász-előnyt mutatott az eredményjelző.

Az MTK gólcsendjét Fekete törte meg a 47. percben, de Bulath és Azari újabb találatai után már öttel állt jobban ellenfelénél a Kohász, mely a második felvonásban elsősorban védekezésben nyújtott kiváló teljesítményt (17-22). Bulath kiállítása alatt azonban kétszer is faragni tudott hátrányából a házigazda, így az utolsó hat-hét perc tartogathatott volna még izgalmakat, de ahogy kiegészült együttesünk, megvillantak a szélek: előbb Berta, majd Azari mattolta a hazai védelmet, s ezzel gyakorlatilag el is dőlt a találkozó (20-25). A hajrában ugyan kozmetikázott az eredményen az MTK, ám a mieink győzelmét már nem fenyegette veszély: 23-27-es sikerével nagyot lépett a harmadik hely megszerzése felé együttesünk, mely jövő héten a sereghajtó Szeged ellen zárja az alapszakasz küzdelmeit.

A találkozót követően természetesen kíváncsiak voltunk Triffa Ágnes állapotára is, melyről Szemenyei István ügyvezető elmondta, hogy kapusunk az első félidőben, egy balszerencsés mozdulatot követően szenvedett térdsérülést, ám annak mértékéről, komolyságáról csak a kórházi kivizsgálást követően kaphatunk pontos információt.

MTK – DKKA
23-27 (14-11)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a