Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2014. Február 23. 23:45, vasárnap | Helyi sport

Győztek - végre az Acélbikák

Győztek - végre az Acélbikák

A Dab.Docler csapata a HSC Csíkszereda alakulatát fogadta az alapszakasz utolsó mérkőzésén.

Már az első harmadban eldöntötte a pontok sorsát a HSC Csíkszereda elleni találkozón csapatunk. Acélbikáink 4-0-ra hozták az első harmadot, így a folytatásban kicsit visszább is vehettek a tempóból, mert így is könnyed, 6-1-es sikerrel zárták a MOL Liga alapszakaszát.

Dab.Docler – HSC Csíkszereda 6-1 (4-0, 1-0, 1-1)

Dab.Docler: Kiss T., Lindgren 2, Hüffner, Szappanos 1

Nagyszerű harmaddal indította az alapszakasz utolsó mérkőzését az Acélbikák csapata, hiszen már negyven másodperccel a kezdés után a hazaiaknál volt a vezetés Somogyi révén. Négy perc sem telt el, s Lindgren megszerezte a második gólt is: a bedobókör tetejénél hagyták üresen a DAB hátvédjét, a 7-es pedig nem hibázott. Tíz perccel később aztán Szappanost ugratta ki kiválóan Kiss Ákos, s bár az első próbálkozást még védte a székelyek kapusa, a kipattanót még estében is bepofozta Szapi. A harmad vége előtt nem sokkal kiállításáról tért vissza Somogyi, aki Azari lekészített pakkját vágta elemi erővel a kékről a kapuba!


A második játékrész egyetlen gólját a huszonhetedik percben Lindgren ütötte a kékről - a találat után nem sokkal Ruczujt Kozuch váltotta a kapuban. A harmadot rengeteg kiállítás és játékmegszakítás szabdalta szét - érdekesség, hogy a székely kapust az első és a második harmadban is kiküldték, mielőtt lecserélték volna!
A negyvenharmadik percben Kiss Ákos toldotta meg még eggyel a vezetést, ám sajnos az ötvennegyedik percben Kiss Tamás gólnélküli meccse is elveszett.

Mindenesetre három ponttal zárta az alapszakaszt a Dab.Docler, s ez a legfontosabb - meg persze az, hogy kit választunk ellenfélnek! Holnap reggel a Digi Sport TV Reggeli Start című műsorában Stephan Lundh jelenti majd be a Bikák ellenfelét!

Stephan Lundh: - Több jó teljesítményt is láttam ma a pályán, fontos ez, hiszen szerdán már kezdődik a rájátszás! Szerencsére az elejétől fogva irányítani tudtuk a mérkőzést, hátul pedig Kiss Tamás hárított, amikor kellett. Bár tét nélküli meccs volt, úgy érzem jó tempót, harcos játékot láthattak a kilátogatók. Hasonló, sőt, még keményebb munkát és jobb teljesítményt várok a rájátszásban. Innentől fogva nem szabad semmi másra koncentrálni, csak az épp előttünk álló feladatokra!

Gál Sándor: - Egy-két játékossal és a bírók hozzáállásával nem voltam megelégedve. Szépen szerettünk volna búcsúzni a szurkolóinktól, reméljük, hogy a hazai bajnokságban és kupában még tudunk javítani!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt