Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2015. Augusztus 06. 09:25, csütörtök | Helyi sport
Forrás: kohaszkezi.hu

Küzdelmes x az MTK ellen

Küzdelmes x az MTK ellen

Fordulatos, izgalmas mérkőzést játszott együtteüsnk az MTK-val a sportcsarnokban tegnap. A vendégek az első félidőben héttel, a másodikban néggyel is vezettek, de a végén mégis ők mentették döntetlenre az összecsapást.

Második nyári edzőmérkőzését játszotta ma délután együttesünk, mely az MTK gárdáját fogadta a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Mátéfi Eszter csapata meglehetősen tartalékos felállásban várta a találkozót, két lábadozó játékosa, Kamper Olívia és Triffa Ágnes mellett ugyanis a válogatott edzőtáborában tartózkodó Bulath Anita és Triscsuk Krisztina sem állt rendelkezésre.

Talán a teljesen új felállás miatt, de igen rosszul kezdte a meccset a Kohász, mely korán két-háromgólos hátrányba került, s mivel sem támadásban, sem védekezésben nem nyújtottak túl jó teljesítményt a kezdőcsapat tagjai, a 10. percben már 9-3-as MTK-előnyt mutatott az eredményjelző. Mátéfi Eszter igyekezett cserékkel felrázni együttesét, de a 17. percig továbbra is a fővárosiak elképzelései szerint alakult a mérkőzés (5-12). Ekkor azonban összekapta védekezését a Kohász, s a szerzett labdákból sorozatban indította le ellenfelét, s hiába kért időt a vendégek mestere, a 24. percben előbb egalizált, majd a vezetést is átvette a DKKA (13-12). A félidő véghajrájában felváltva szerezték góljaikat a csapatok, így a hét gólt szerző Kovács Anna vezérletével a mieink vonulhattak egyfás fórral a félidei szünetre (16-15).

A térfélcserét követően újra az MTK kezdett jobban, de nem tartott sokáig a vendégek lendülete, mert Nagy Éva védései után Kovács és Szalai is betalált, így szűk tízpercnyi játék után 20-18-ra vezettek a Mátéfi-tanítványok. Ekkor jött azonban az újabb fordulat, mert a játékrész derekához érve ismét visszaesett a mieink teljesítménye, különösen támadásban akadozott a gépezet, így a véghajrá előtt ismét "megúszott" az MTK (22-26). Az utolsó tíz perc azonban igen izgalmasan alakult, mert a védekezését újra megtaláló Kohász ezúttal is egalizált sőt, az utolsó percben, 29-28-as vezetésénél a meccs eldöntéséért támadhatott. A

fővárosiak azonban kivédekezték a mieink utolsó támadását, majd Wolf Alexandra időntúli hetesével kialakították a 29-29-es végeredményt.

A küzdelmes, fordulatos összecsapás végén mindkét edző elégedett volt a látottakkal, Mátéfi Eszter elsősorban Golovin Vlagyimir a döntetlennek, míg Mátéfi Eszter elsősorban annak örült, hogy a csapat minden tagja lehetőséget kapott a bizonyításra.

"Tipikus felkészülési mérkőzés volt, mindkét együttes kipróbálhatott sok mindent, de hát épen erre valók az ilyen edzőmeccsek. A döntetlennek természetesen örülünk, mostantól dolgozunk tovább, hogy minél jobb állapotba kerüljünk a bajnoki rajtra." - árulta el az MTK szakvezetője.
"Nagyon jó kis meccs volt, fordulatos, küzdelmes, izgalmas, de számunkra most elsősorban az volt a legfontosabb, hogy sérültjeink és válogatottjaink hiányában teljesen új felállásban játszhattunk, így az újonnan igazolt játékosok is sokat gyakorolhattak, hiszen a csapatba építésük szempontjából nagyon hasznos volt ez a mérkőzés. Ez az időszak erről szól, látjuk, hogy miben kell javulnunk, s a továbbiakban azon is dolgoznunk kell, hogy a ma látott hibáinkat ne kövessük el többször. – Értékelt Mátéfi Eszter, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia szakvezetője.

DKKA – MTK 29-29 (16-15)

DKKA: Oguntoye, Szalai 4, Termány, Takács B. 1, Vincze M., Kovács A. 12, Azari 5. Csere: Nagy É. (kapus), Takács D. 4, Hajtai 1, Ferenczy 1, Kemény, Nick 1, Hanusz. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.

MTK: Ignácz, Hosszu 3, Gera 2, Barna 3, Gorilska 7, Wolf 4, Tóth 1. Csere: Putz (kapus), Horváth 2, Szádvári 1, Bacikova, Szádvári, Kovács, Dakos 4, Valovics 2, Blaubacher. Vezetőedző: Golovin Vlagyimir.

Címkék: felkészülés, kézi, kohász, mtk, x

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a