Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Május 05. 06:44, szerda | Helyi
Forrás: gmproduction.eu

Lord Of The Dance Május 04-09.

Lord Of The Dance Május 04-09.

Májusban ismét hazánkban turnézik a világ legnépszerűbb tánc-showja, a Lord Of The Dance! Az ír rendező és sokszoros nemzetközi díjnyertes táncművész, Michael Flatley által koreografált előadás az 1996-os bemutatása óta példátlan s

Szinte elképesztő az előadás elmúlt 12 évének eredménylajstroma: 10 nap alatt 250 ezer eladott jegy Ausztráliában, 21 egymást követő előadás a londoni Wembley Arénában, több tízmillió eladott cd és dvd, hogy csak néhányat említsünk a megdönthetetlen rekordokat felsorakoztató káprázatos produkcióról. 400 alkalommal a címszerepet is maga Flatley táncolta 1998 júniusáig, aki egyébként több egyéni kategóriában is bekerült a Guinness Book Of World Records-ba - mint a Legjobban fizetett táncos, a Legmagasabb összegre biztosított lábak (40.000.000$), vagy Világ Leggyorsabb lába - (35 „tap", azaz talajhoz érintés másodpercenként)

A Los Angeles Times által „varázslatos kalandnak" nevezett produkció valójában egy az ír folklór alapjaira épülő utazás az időben, a Jó és a Gonosz klasszikus meséje. A történet kibontakozása során a Kis Lélek segít a Tánc Urának megvédeni az embereket a Don Dorcha, a Sötét Úr ellen, miközben a nézők lehengerlő ízelítőt kapnak az ír és a ritmikus kelta tánc mágiájából. A 600 jelmezt felvonultató előadás sodró iramát sejteti, hogy az 50 táncos átlagéletkora mindössze 22 év. A fiatal tehetségeket Flatley maga válogatja és tanítja, képzi, míg a pódiumra lépnek.

A társulat előadását eddig szerény becslések szerint is összesen mintegy 100 millió néző látta. Bár a Lord Of The Dance nem először jár hazánkban, több ezer belépő már gazdára talált, így a május 7-i budapesti előadást követően a hatalmas érdeklődésre való tekintettel másnap, 8-án is bemutatásra kerül a Syma Rendezvénycsarnokban.
A tánc-show hazai turnéja több vidéki várost is érint. Az ír tánc és muzsika szerelmesei Budapest mellett május 4-én Pécsen, május 5-én Veszprémben, május 6-án Győrben és május 9-én Debrecenben élhetik át minden idők egyik legnagyobb hatású előadását.

Bár a produkcióban korára való tekintettel Michael Flatley maga már nem szerepel, öröksége, táncosai 2010 minden bizonnyal egyik legmeghatározóbb magyarországi produkciójával kecsegtet!

Május 7-8. - Budapest, SYMA Rendezvénycsarnok

Vidéki előadások:
Május 4. - Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
Május 5. - Veszprém, Aréna
Május 6. - Győr, Egyetemi Csarnok
Május 9. - Debrecen, Főnix Csarnok


Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.