Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Augusztus 08. 13:11, vasárnap | Helyi

Mennyi múlhat 1 dekán?

Mennyi múlhat 1 dekán?

Szombaton rendezték meg a Gersekarát horgásztón a Horgászatot Kedvelők Ligája (HOKEDLI) amatőr horgászverseny sorozat hetedik állomását, melyen dunaújvárosi rendőrök csapata kitűnően helytállt. A kétfordulós viadalon a Pentele Police

Gyönyörű táj, de nem várt mostoha időjárás várta a reggeli rajtnál a csapatokat. A folyamatosan szakadó esőben már a horgászhelyek elfoglalása is nehézséget okozott, majd a szerelések előkészítése után kezdődhetett az első három órás forduló, ahol csak úszós készségekkel horgászhattak a versenyzők. Az eső a halak étvágyát nem zavarta, sorra kerültek a horogra a kárászok, keszegek, de egy-egy ponty is szákolásra került. A délelőtti mérlegelésnél kiderült, hogy az első körben a  legjobban a pentelés Körmendi János horgászott, akinek 8,8 kg-os fogása szektor első helyet ért. Nem sokkal maradt el tőle Szabó Attila sem, aki 7,9 kg kárászt tudott a horgára csalogatni, és ezzel szintén szektora legjobbjának bizonyult. Eredményük értékét növeli, hogy csak apró termetű kárászokat fogtak, melyből több mint száz darab került a haltartóba három óra alatt.

A délutáni második fordulóban szintén szakadó esőben csak fenekező felszereléssel lehetet a halakra horgászni. A fogások ekkor némileg csökkentek, de Szabó Attilának ismét sikerült szektor második helyet kiharcolnia, míg Tomkovics László a fordulóban a harmadik helyet csípte meg. Az eredményhirdetésnél kiderült a Pentele Police (Tomkovics László, Szabó Attila, Körmendi János) a csapatverseny második helyén végzett, minimális hátránnyal, 1 gramm különbség döntött a győztes csapat javára. Az egyéni versenyben is elöl végeztek a dunaújvárosi horgászok, de a némileg szokatlan pontszámítás alapján csak Szabó Attila fért fel a dobogó harmadik fokára. A következő HOKEDLI verseny két hét múlva, a Hantosi horgásztón kerül megrendezésre. 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.