Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2012. Február 03. 07:03, péntek | Helyi sport

MOL Liga - Döntőben az Acélbikák!

MOL Liga - Döntőben az Acélbikák!

Kínkeserves meccsen ugyan, de Brassóban is 5-4 arányban tudott győzni a Dab.Docler hokicsapata a MOL Liga elődöntőjének harmadik játéknapján, így a dunaújvárosiak három győzelemmel kerültek a sorozat döntőjébe.


A MOL Liga elődöntőjének harmadik felvonása várt csütörtök este hat órától a Dab.Docler jégkorong csapatára, mely a Brassó otthonában korcsolyázott jégre azért, hogy megszerezze a továbbjutást jelentő harmadik győzelmét a sorozatban.

Jó játék és vezetés

Az Acélbikák nem is tétlenkedtek sokat a mérkőzés elején, s azonnal nekiestek a házigazdának, melyet két Peterdi-lövés is jelzett, s mivel saját kapujuk előtt is jól takarítottak, a vendéglátók nem is nagyon kerültek komoly helyzetbe az első percekben. Az 5. percben először kellett Sevela kapusnak is játékba avatkoznia, ám a hazai helyzetet egy remekbe szabott DAB-gól követte, miután Peterdi húzott el a bal szélen, majd a kaput megkerülve a rövid sarokba húzta a játékszert (0-1). A gól után sem álltak le az Acélbikák, akik két és fél perccel később megduplázták előnyüket, méghozzá Azari révén, aki Galanisz visszatett korongját húzta nagy erővel a bal felsőbe (0-2).
A vendéglátók a harmad derekán jutottak először igazán komoly lehetőségig, melyet gólra is váltottak. Előbb szimpla, majd kettős emberelőnybe játszva támadhattak ekkor a hazaiak, s bár az egyik DAB-kiállítás letelt, még nem tudtak visszarendeződni, így a kapu előtt üresen álló Antal beleérős találatával feljött egyre a Brassó (1-2). Ez azonban nem tartott sokáig, mert ismét átvette a kezdeményezést vendégcsapat, mely egy újabb emberhátrány ellenére is helyzetekig jutott sőt, ahogy kiegészültek az Acélbikák, Velebny lövését Peterdi szedte össze a hazai ketrec előtt, majd Polc alatt a kapuba húzva, visszaállította a két gárda közti korábbi különbséget (1-3).

Könyörtelen házigazda

A második felvonás azonban egyáltalán nem indult jól az újvárosiak számára, hiszen alig telt el két perc az újabb játékrészből, mikor Barinka éles szögből leadott lövése tréfálta meg Sevela kapust, így újra teljesen nyílt lett a meccs (2-3). A folytatásban csak ritkán játszottak egyenlő létszámban a csapatok, így volt izgalom bőven sőt, egy újabb DAB-találat is született, ám hiába lőtt Hüffner a kék vonalról Polc kapujába, a játékvezető a gól befújása helyett Galaniszt állította ki két percre. Ebből nem is jöttek ki jól az Acélbikák, hiszen a három a három elleni játékban elszámolta magát a DAB, mely nem figyelt arra, hogy a hazaiak kiegészültek, így a létszámfölényt könnyedén váltotta újabb gólra a Brassó, mely Basilidesz találatával a 26. percben egálra hozta az állást (3-3).
A két bekapott találat ráadásul vissza is vetette a piros-fehérek játékát, s bár így is több lehetőség adódott a Lundh-gárda előtt, Galanisz szólója majd Pavuk lövése után is Polc kapus örülhetett a részsikernek, s amikor már ő is verve volt, akkor a kapu eltolásával akadályozta meg Gröschl Tamást a gólszerzésben. Ezzel együtt jól küzdöttek az Acélbikák, akik a 36. percben ismét visszavették a vezetést, igaz Galanisz védhetetlen góljának csak annyi szépséghibája volt, hogy az újvárosiak csapatkapitánya lábbal juttatta a pakkot a hálóba (3-4). Még meg sem pihenhettek a játékosok az újabb DAB-gól után, máris jött az egyenlítés, méghozzá Adorján révén, aki egy buli után elhozott korongot lőtt laposan Sevela ketrecébe (4-4), így bőven maradt izgalom a harmadik etapra is.

Mihalik eldönti

A harmadik felvonás elején a brassói gárda veszélyeztetett többször is Pozsgai kiállítása alatt, de előbb Sevela, majd a kapuvas is kisegítette az Acélbikákat. Ebben a játékrészben mindkét gárda sokkal óvatosabban játszott, mint korábban, de a házigazdák tűntek valamivel veszélyesebbnek. Ekkor már az addig többször is bizonytalankodó Sevela is megtalálta jó formáját, ám a Bikák első komolyabb lehetősége is kimaradt az 53. percben: Szappanos szólóját Polc hatástalanította, így maradt továbbra is az egál.
A véghajrában viszont egyre nagyobb fölénybe kerültek Borsosék, míg a DAB emberelőnyben sem tudott igazán komoly veszélyt jelenteni a hazai ketrecre. Az utolsó öt percben Sevela több bravúrt is bemutatva őrizte a döntetlent, s egyre inkább érett a sorozat első hosszabbításos találkozója. A ráadásra azonban mégsem került sor, mert mindössze tizenhét másodperccel a mérkőzés vége előtt sikeresen kontrázhatott a Dab.Docler, s a támadás végén Mihalik szép fonák emelése áthullott Polc kapus felett, így mégis az Acélbikák örülhettek a 4-5-ös győzelemnek.
Ez egyben azt is jelentette, hogy a Lundh-gárda biztosította helyét a MOL Liga fináléjában, ám ellenfele még nem ismert, mivel a Miskolc nagy csatában legyőzte hazai pályán a HSC Csíkszereda gárdáját, így 2-1-re szépíteni tudott a párharcban. Bárki is jut be azonban a másik elődöntőből, nem lesz könnyű dolga az Acélbikáknak, hiszen mind a HSC, mind a Miskolc jó csapatot alkot. Az elődöntő tanulságait le kell vonni, készülni kell becsülettel, s ha legjobb formáját hozza a csapat, akkor képes lehet a MOL Liga megnyerésére.

Corona Fenestale Brasov – Dab.Docler
4-5 (1-3, 3-1, 0-1)

Dab.Docler: Sevela, Hüffner, Velebny (2), Azari 1, Galanisz 1 (1), Peterdi 2, Hegyi, Pozsgai, Somogyi (1), Mihalik 1, Vaszjunyin (1), Jobb D., Kiss D., Gröschl, Pavuk, Szappanos, Lencsés, Erdélyi, Hegyi Á. Z., Papp V. (1), Kiss Á.
Vezetőedző: Stephan Lundh.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.

2024. Május 09. 09:39, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor fogadta az állami látogatásra Magyarországra érkező kínai államfőt

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén