Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Október 12. 10:50, szombat | Helyi

MTK ellen lép pályára a Kohász

MTK ellen lép pályára a Kohász

Nem lehet elégszer ismételni, de kiválóan szerepel az idei szezonban együttesünk, mely hét lejátszott fordulót követően öt győzelemmel, s két vereséggel áll a bajnoki tabella harmadik helyén.

2013, október 12 - 10:00 Csepeli KSE – DKKA II OSB Budapest - Csepel
2013, október 12 - 14:00 Dunaújvárosi Kohász KA - MTK Budapest NB I ifjúsági Dunaújváros
2013, október 12 - 16:00 Dunaújvárosi Kohász KA - MTK Budapest NB I junior Dunaújváros
2013, október 12 - 18:00 Dunaújvárosi Kohász KA - MTK Budapest NB I felnőtt Dunaújváros
2013, október 13 (Egész nap) Tököl KSK - Dunaújváros KKA II NB II felnőtt Tököl

Elégedett a gárda eddigi eredményeivel, s mutatott játékával Mátéfi Eszter vezetőedző, akit arra kértünk, hogy tekintsen vissza az elmúlt hét fordulóra, s vonjon mérleget együttesünk eredményeiből, s árulja el azt is, hogy mi volt a receptje a remek szereplésnek.


- Azt már nyári felkészülésünk alatt megfogalmaztuk, hogy a húzósnak ígérkező sorsolás miatt nekünk már a bajnokság elején csúcsformában kell lennünk, s a jelek szerint ezt sikerült is megvalósítani, hiszen eredményeink önmagukért beszélnek. Azt kértem a csapat tagjaitól a bajnokság előtt, hogy a nehéz feladatok ellenére adjanak bele mindent, s hozzák ki magukból a maximumot. Ezt sikerült megoldani, hiszen öt győzelemnek örülhettünk, köztük például a Fradi elleni hazai bravúrnak, valamint három idegenben aratott sikernek is, melyeket kiemelten fontosnak tartok. S, hogy ennek mi a titka? Úgy gondolom, hogy az egységünk az egyik, hiszen a keret minden tagja egy irányba húz, s amikor valakinek esetleg nem úgy megy, ahogy azt elvárná magától, mindig van, aki segít, szóval igazi csapatként játsszunk, s ez nem csak az edzéseken, hanem a mérkőzéseken is meglátszik. Ezen kívül a védekezésünket, valamint a stabilan jó kapusteljesítményünket tudom kiemelni, mely mellé felnő a támadójáték is. Ki kell emelnem azt is, hogy a rutinosabb játékosaink mellett a fiatalok is kiválóan szerepelnek, legutóbb Békéscsabán például Gera Szimonetta és Hosszu Boglárka szereztek kulcspillanatokban nagyon fontos gólokat, de mint azt már korábban említettem, minden pályára lépő játékos rendre kihozta magából a maximumot, s ez rendkívüli módon megkönnyítette a dolgunkat az elmúlt hét fordulóban.
Csak a következő feladat számít


Az első hét fordulót követően kicsit talán könnyebb feladatok várnak a csapatra, ám Mátéfi Eszter szerint továbbra is úgy készülnek, ahogy eddig, vagyis nem számolgatnak, s csak a közvetlenül előttük álló mérkőzésre összpontosítanak.


- Most szombaton az MTK gárdáját látjuk vendégül, aztán Siófokra utazunk, majd egy háromhetes szünetet követően a sereghajtóhoz látogatunk, ám ennyire előre továbbra sem tervezünk, hiszen számunkra mindig az éppen előttünk álló feladat, jelen esetben az MTK elleni mérkőzés a legfontosabb. Most erre igyekszünk felkészülni legjobb tudásunk szerint, s nem foglalkozunk azzal, hogy ellenfelünk miként szerepel idén, csak a saját teljesítményünk további javítására törekszünk. Úgy készülünk, ahogy tettük azt az elmúlt időszakban rendszeresen, nagyon komolyan vesszük az összecsapást, s bízunk abban, hogy szombaton ismét sokan kilátogatnak majd a sportcsarnokba, így ismét egy jó hangulatú mérkőzésen harcolhatunk meg a remélt két bajnoki pontért. A hangulat továbbra is remek a csapatban, ráadásul Betta Nikolett is elkezdte az edzéseket, így a remények szerint hamarosan már ő is újra a csapat rendelkezésére állhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.