Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2011. Február 25. 09:59, péntek | Helyi

NaturaTEX – szociális szövetkezet, ami újdonság

NaturaTEX – szociális szövetkezet, ami újdonság

A Dunamenti Regionális Népfőiskola bábáskodásával megalakult egy tőle független szociális szövetkezet, a NaturaTEX, amely a TÁMOP 2.4.3B pályázatán 47 millió forint támogatást nyert és amely főként ügyes kezű, munkanélküli nőket

A szociális szövetkezet, mint meghatározás nem régen jelent meg a jogalkotásban. A szociális szövetkezet olyan gazdálkodó szervezet, amely köteles az elért profitot visszaforgatni a szövetkezeti tagok egészségügyi állapotának, képzettségi színvonalának stb. javítására. Fantáziát látott ebben az új gazdasági formációban a dunaújvárosi székhelyű Dunamenti Regionális Népfőiskola, amelynek csapata évek óta eredményesen foglalkozik hátrányos helyzetű fiatalokkal. Akiket felkészít és visszavezet a munka világába.

Ezt a szociális szövetkezetben rejlő új lehetőséget ragadta meg az említett csapat. Tagjai életre hívták a NaturaTEX Szociális Fogyasztási és Értékesítő Szövetkezetet, amely a TÁMOP (Társadalmi Megújulás Operatív Program) 2.4.3/B-2-1061 Atipikus foglalkoztatási formák támogatása tárgyú pályázatán 47.088.583 Ft támogatást nyert tavaly decemberben.

A sikeres pályázat írója dr. Kántor Károlyné, a projekt vezetője, aki vázolta a nyertes pályázat lényegét:

A pályázatban azt vállalta a szövetkezet, hogy munkához juttat minimum 14 főt, két bérelt telephelyen. A szövetkezet Dunaújvárosban az ipari parkban bérel megfelelő helyet, ahol 10 – 11 ügyes kezű munkavállalót juttatnak OKJ-s rész-szakképesítéshez és ipari törlőkendők feldolgozása lesz a feladatuk. A szövetkezet másik tevékenysége gyógynövények gyűjtése, termesztése, feldolgozása. Utóbbiak színhelye Daruszentmiklós, ahol 4 – 5 nő munkájával számolnak. A községben ráakadtak egy magántulajdonban levő, jelenleg használaton kívüli épületre, amit kedvező bérleti díjért vesznek igénybe (képünk).

A projekt most február 1-jén indult, a képzés március elejétől esedékes. A projekt feltételei között szerepel, hogy a projektzárás idejére (2012. március 31.) a munkavállalók négyötödének szövetkezeti taggá kell válnia. Az is szerepel a feltételek között, hogy már a képzés alatt képzési támogatáshoz jutnak azok, akik felvételt nyernek a szövetkezethez.

Mivel a NaturaTEX gazdaságilag teljesen elkülönül a népfőiskolától, a feladatra alkalmasnak vélt jelöltek értesítését a Gagarin téren található munkaügyi kirendeltség végzi, az érdeklődők ugyanott kaphatnak felvilágosítást.

(csgy)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 17:31, péntek | Helyi

ELTŰNÉS MIATT KERESSÜK NAGY JÁZMINT

A dunaújvárosi rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.