Városlista
2022. július 3, vasárnap - Kornél

Hírek

2010. Augusztus 13. 16:10, péntek | Helyi

Sportfesztivál a nemzeti ünnepen

Sportfesztivál a nemzeti ünnepen

A tavalyi évek sikereinek köszönhetően, idén is megrendezésre kerülnek a sportprogramok augusztus 20-21-én a Szaki-szigeten. Lesznek ügyességi játékok, valamint a csapatsportok szerelmeseinek strandkézilabda, strandröplabda és strandfoci.

Az újonnan építetett pályákon idén egy teljes körű karbantartást végeztek a szakemberek, hogy megfelelőek legyenek a reggeli rajthoz. A gyerekek számára ügyességi és közösségi játékok is szerepet kapnak a rendezvény keretein belül, melyeket Kalácska András vezényel a vízpart közelében. Az ügyességi versenyekre a helyszínen lehet jelentkezni reggel 9.00-tól délután 15.00-ig. A tavalyi nagy sikernek köszönhetően idén is 3 csapatsport/csapatverseny kerül megrendezésre (strandkézilabda, strandröplabda és strandfoci) a szigeten. A női és férfi strandkézilabdát Décs Tünde koordinál a nap folyamán. A nőknél 4 csapat, a férfiaknál 4 csapat jelentkezett a kupára, amely reggel 9.00-tól este 18.00-ig tart.

A strandröplabdán 8 meghívott csapat vesz rész, a versenyt Kelemen István szakedző irányítja reggel 9.00-tól délután 16.00-ig. A strandfocira kiírt nevezéssel lehetett jelentkezni. A kupára 8 csapat nevezését fogadjuk el nevezési sorrendben. A mérkőzések reggel 9.00-tól délután 18.00-ig tartanak, melyet a Carissa Sportegyesület keretein belül zajlanak.

Mint minden évben a teke szakosztály is megrendezi a Szent István kupát, melynek helyszíne a dunaújvárosi tekepálya. Itt is a reggeli órákban kezdődnek a küzdelmek és kora délután eredményhirdetéssel zárul a tekeverseny. A csapatsportok mellett a városi ötpróba következő állomása is augusztus 20.-ra kerül megrendezésre. Helyszíne a Szalki- sziget, ahol a vizes ügyességi feladatok kapnak szerepet.

Másnap 21.-én szombaton reggel indul a Dunaújváros - Rácalmás triatlon verseny, melyet 3 kategóriában indítunk. Rendező a Carissa Sportegyesület, Életrevaló Gyermekmisszió és a dunaújvárosi Ifjúsági és Sportiroda.

Tehát aki sportolni akar, vagy szeretne jó mérkőzéseket látni annak bátran ajánljuk, hogy jöjjön le a Szalki-szigetre és együtt legyünk részesei a nemzeti ünnepségnek.

 

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását