Városlista
2024. szeptember 30, hétfő - Jeromos

Hírek

2010. Október 11. 20:31, hétfő | Helyi

Szerdán alakuló közgyűlés

Szerdán alakuló közgyűlés

Összehívta Dunaújváros megyei jogú város alakuló közgyűlését szerdán (október 13-án) 9 órára Cserna Gábor idén október 3.-án megválasztott polgármester.

A testületi ülés első részét a korelnök, Szilasi Sándor vezeti.

Az első napirendi pont keretében dr. Bakos Károly, a helyi választási bizottság elnöke beszámol az októberi helyhatósági választás eredményeiről és átadja a megbízólevelet a polgármesternek, valamint a megválasztott képviselőknek.

A továbbiakban esküt tesz a polgármester, valamint esküt tesznek a megválasztott közgyűlési képviselők, majd megállapítja a testület a polgármester illetményét.

A továbbiakban Cserna Gábor veszi át az ülésvezetés tisztét és ismerteti polgármesteri programját.

A hatodik napirendi pont keretében sor kerül (első olvasatban) a közgyűlés szervezeti és működési szabályzatának módosítására, ami például lehetővé teszi nem közgyűlési képviselő alpolgármester megválasztását is; majd megtörténik az alpolgármesterek megválasztása. Ezt követően esküt tesznek az alpolgármesterek. A közgyűlés meghatározza az alpolgármesterek illetményét és járandóságait. A továbbiakban sor kerül az ügyrendi, igazgatási és jogi bizottság elnökének és tagjainak megválasztására, majd a bizottság külső szakértői tagjainak eskütételére.

A testület ezt követően zárt ülésen dönt a Dunaújvárosért Díj adományozásáról.

A város közgyűlése rövid szünet után újból ülésezik. E második ütemben szavaz a szervezeti és működési szabályzat az első olvasatban már beterjesztett módosításáról, a közgyűlés 2010 évi munkatervének módosításáról, megválasztja a közgyűlés állandó bizottságai elnökeit és tagjait, majd a bizottságok külső szakértő tagjai esküt tesznek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 17:31, péntek | Helyi

ELTŰNÉS MIATT KERESSÜK NAGY JÁZMINT

A dunaújvárosi rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.