Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2010. Július 09. 19:55, péntek | Helyi
Forrás: FM RFK Sajtószolgálat

Üsd, verd, nem anyád, vagy az...

Üsd, verd, nem anyád, vagy az...

Itt a meleg, meg a front, kezdenek kifeszülni az idegek, aztán pattan... vagy üt, de ez már nem az ideg, hanem a kéz. Nem is egyszer, nem is egy helyen. Ercsiben 50-60 fős tömegverekedéssé fajult egy vita, ami két család tagjai között pattant

Csütörtökön este Ercsiben a Gárdonyi utcában ugrott egymásnak két család. A szóváltásba mindkét család részéről mind többen kapcsolódtak be. A cselekmény heves vitává, majd 50-60 fős tömegverekedéssé alakult. Ennek során két nő és egy férfi sérült könnyebben. A helyszínre küldött rendőrök a közrendet helyreállították, a családok visszavonultak lakásaikba. A csoportos garázdaság ügyében indult eljárásban négy férfit hallgattak ki gyanúsítottként. Valamennyien tagadták a terhükre rótt cselekményt. Ott sem voltak az elkövetés idején. A verekedéshez használt léceket lefoglalták a rendőrök.

A Sárbogárdi Rendőrkapitányság ügyeletén személyesen kért segítséget egy férfi, mert délután többen ásóval támadtak rá Sárbogárdon a töltőállomáson. Az általa is ismert férfi és társai feltehetően egy korábbi konfliktus okán először szétverték a sértett autójának fényszóróját, majd amikor ezt számon kérte rajtuk nekiestek. A földre került férfit ásóval verték. Leszakították a pólóját, karlánca, nyaklánca, telefonja, papírjai, a zsebében lévő készpénze, elmondása szerint mind eltűnt a bántalmazás közben. A töltőállomás kamerái által készített felvételeket értékelve öt férfi elfogására és gyanúsítotti kihallgatására került sor. További két személyt elfogását és kihallgatását követően szabadítottak. Sárbogárdon néhány nappal ezelőtt hasonló eseménynél kellett intézkedniük a rendőröknek. Szombaton délelőtt az Ady Endre út egyik parkolójában hívták tetemre egymást két ellenérdekelt család szimpatizánsai. Egymást megveréssel, megöléssel fenyegették, hangosan szidták, provokálták egymást. A helyszínre érkezett járőrök felszólítására sem hagytak fel ezzel, mi több az egyik férfi az általa, illetve társai által használt teherautó platójáról lekapott egy kaszát és a másik család autójának szélvédőjéhez vágta. A garázdákat végül a bevetett könnygáz fékezte meg. A szombat délelőtti eseményekben tíz verekedőt állítottak elő, akik közül ötöt őrizetbe vettek. Az őrizetesek időközben szabadultak.

Nem kevés volt a baj Sárkeresztúr Alkotmány utcában sem, ahol a bejelentés szerint délután egy 21 éves nő bántalmazott egy másikat. A két család között itt is régóta húzódó konfliktus van. Megelőzően néhány napja a mostani bejelentő fivérét verték meg, amely bántalmazást szintén a sárbogárdi nyomozók vizsgálják. A hétfői bántalmazással három férfit gyanúsítanak.


R. Szabó Ágnes

FM RFK szóvivő

 

FM RFK Sajtószolgálat

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.